Motorverzekeringen

Een motorverzekering is voor motorrijders verplicht. Net zoals bij een autoverzekering verzekert de motorverzekering de motor tegen schade bij ongevallen. Niet alleen de schade aan de motor wordt verzekerd, maar ook de schade die door de motor wordt veroorzaakt.

Drie algemene motorverzekeringen

Een motorverzekering is een verzekering die schade door of met de eigen motor verzekert.
We kennen drie verschillende motorverzekeringen:
- WA motorverzekering;
- WA beperkte casco motorverzekering;
- All risk motorverzekering.

WA motorverzekering

De WA motorverzekering is voor elke motorbezitter in Nederland verplicht. Met deze motorverzekering bent u verzekerd tegen schade aan voertuigen of bezittingen van anderen (weggebruikers). Wanneer u zelf echter schade heeft aan uw motor wordt deze niet gedekt met de WA motorverzekering.

WA beperkte casco motorverzekering

Met de beperkte casco motorverzekering bent u onder andere verzekert tegen brand, diefstal, ongevallen met dieren en ruitschade. Daarnaast bent u met de WA beperkte casco motorverzekering verzekerd tegen geschade aan voertuigen en bezittingen van anderen.

WA casco motorverzekering

De WA casco motorverzekering (ook wel all risk motorverzekering genoemd) is de meest uitgebreide motorverzekering. Met de all risk motorverzekering bent u namelijk naast brand, diefstal, storm en ruitschade ook verzekert tegen botsingen, slippen, omslaan of van de weg af raken. Uiteraard bent u met de WA casco motorverzekering ook verzekert tegen schade aan voertuigen of bezittingen van anderen.

Wegenbelastingberekening