Wegenbelasting moet bij de benzineprijs

De motorrijtuigenbelasting kan simpeler en eerlijker en moet daarom gewoon bij de benzineprijs worden opgeteld, dat blijkt uit onderzoek door de Autovisie en Telegraaf. Uit een onderzoek blijkt dat 81 procent van de 4700 ondervraagde graag ziet dat de wegenbelasting bij de prijs voor brandstof word opgeteld. Daar word de heffing niet alleen eerlijker van, maar ook eenvoudiger, aldus de ondervraagde.

De motorrijtuigenbelasting kan simpeler en eerlijker en moet daarom gewoon bij de benzineprijs worden opgetelt, dat blijkt uit onderzoek door de Autovisie en Telegraaf.

Uit een onderzoek blijkt dat 81 procent van de 4700 ondervraagde graag ziet dat de wegenbelasting bij de prijs voor brandstof word opgeteld. Daar word de heffing niet alleen eerlijker van, maar ook eenvoudiger, aldus de ondervraagde.

Uitgezonderd
Momenteel is de hoogte van de wegenbelasting afhankelijk van het soort auto dat u  bezit. Hierbij word gekeken naar het gewicht, de brandstof die deze gebruikt en de provicie waar de eigenaar woont. En dan hebben we het hier nog niet over uitzonderingen die er gemaakt worden voor zo genoemde 'schonere' voertuigen.

De gebruiker betaalt
We willen graag dat de gebruikt betaald, immers dat werd ons toch vertelt? Dus dan zou het eerlijker zijn als de gene die de auto daadwerkelijk bestuurd, ook deze wegenbelasting betaald. Stel uw zoon is de grootgebruiker van de auto, momenteel bent u zelf de gene die de wegenbelasting betaald, immers als de wegenbelasting word opgeteld bij de benzine, is ook hij, als grootgebruiker van de auto mede verantwoordelijk voor de wegenbelasting, wat weer zorgt voor een eerlijkere betaling van deze wegenbelasting.

Regeling vanuit de EU
Momenteel is er een groot verschil in landen van de EU, het lijkt wel of Nederland een eiland is, aldus Telegraaf lezer Paul. Momenteel zijn er grote verschillen tussen verschillende landen in de EU. Het zou toch vele malen beter zijn als daar één grote regeling voor komt vanuit de EU? Gezien de verschillen momenteel veelst te groot zijn.

Wegenbelastingberekening